Skip to content

Har du lyst til å begynne med skiskyting? Nå har du sjansen. Vi plass til nye skiskyttere, og snart inviterer vi til årets skiskytterskole.

Trener Torje Håland gir instruksjoner på trening med gruppe B.

Skiskyting er en fantastisk idrett (helt objektivt sett) som kombinerer styrke og utholdenhet med presisjon og konsentrasjon. For å bli en god skiskytter må du mestre en rekke egenskaper. Heldigvis trenger du ikke å lære alt på en gang.

Skiskytterskolen er obligatorisk for alle som ønsker å drive med skiskyting. Figgjo IL ski og skiskyting pleier å arrangere skolen på vårparten. Dette er altså årets sjanse til å bli med! I løpet av skiskytterskolen får nye utøvere og foresatte teoretisk og praktisk innføring i hva sporten handler om. Hovedfokus på skolen er sikkerhet, skyting og fysisk trening.

Kriterier
For å kunne delta på skiskytterskolen må utøveren være minst ni år gammel (f. 2012 eller før), og minst en foresatt må være med. Det anbefales at utøverne deltar på langrennstrening minst ett år før en begynner med skiskyting slik at det ikke blir for mye å lære på en gang. Foreldre bør vite at skiskyting er en sport som krever mer oppfølging og tilstedeværelse enn mange andre fritidsaktiviteter.

Barn som er yngre enn 9 år kan naturligvis bli medlemmer i klubben vår, og kan delta i klubbens ski- og rulleskitreninger (les mer i våre retningslinjer).

Figgjo Ski og Skiskyting har per i dag 42 aktive utøvere i alderen 8-20 år. Klubben er preget av god treningskultur, dyktige trenere og sterkt samhold blant utøvere og foreldre. Når vi nå inviterer til skiskytterskole, har vi fått med oss flere av klubbens lovende junior-utøvere som instruktører: Vilde Idland, Erik Idland og Eirik Sporaland.

Koronasituasjonen
Opprinnelig skulle vi arrangert skiskytterskolen fra 16.-18 april, men på grunn av koronasituasjonen har vi utsatt den til 30. april-2. mai.

Vi vil gjennomfører skiskytterskolen de regler og smittevernråd som gjelder til enhver tid.

Rent praktisk
Skiskytterskolen går over tre dager.

Oppmøte på skytteranlegget på Figgjo i Tjessheimveien. Ha på treningstøy, og ta med drikkeflaske og litt niste. Det er et absolutt krav at minst en foresatt er med. Prisen er 350 kroner, og dette beløpet dekker skudd og øvrige utgifter for klubben.

Etter skiskytterskolen
Når du har gjennomført skiskytterskolen, står du helt fritt til å velge om vil vil begynne med skiskyting – og i hvilken klubb. Her i området er det Sandnes Skiskytterlag og Figgjo IL ski og skiskyting som er de nærmeste.

Hos Figgjo IL ski og skiskyting kan du leie våpen og rulleski det første året (videre utlån etter første år kan bli mulig – dette avhenger av hvor mange nye begynner). Gruppe A (de yngste) har skytetreninger hver mandag.

Vil du bli med?
Meld din interesse her innen 14. april. Vi har plass til sju deltakere, men hvis det blir fullt kan du trøste deg med at det blir en ny sjanse til høsten. Har du spørsmål er det bare å fyre løs spørsmål til vår sportslige leder for skiskyting, Gunhild F. Oftedal (405 37 155).

En gang i året har Figgjo klubbsamling. I august 2020 var vi samlet i Sirdal. Dette er et av årets høydepunkter for både store og små.
Terrengløp med skyting under klubbsamlingen.
Bilde fra Figgjos skiskytterkarusell i Sandnes Arena (Melshei) høsten 2020.
Trener Torje Håland gir instruksjoner under trening i Sirdal Arena (Tjørhom) i februar 2021.
Trening på snø i Sirdal Arena (Tjørhom).
Dagens gruppe A med trener Augusta Idland.
Back To Top