Skip to content

LYSEBOTN OPP 2018
Ingen tvil om at sommerens hardeste rulleskirenn er Lysebotn Opp. Dette er et løp som mange gruer og gleder seg til.
Løpet finner sted i magiske omgivelser innerst i Lysefjorden.
Arrangementet er det vi i Figgjo ski og skiskyting som står for i samarbeid med Bjerkreim IL. En enorm dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer, familie og venner gjorde Lysebotn Opp 2018 til et meget flott og vellykket arrangement.
I år deltok nærmere 700 utøvere fra inn-og utland. Det er en god blanding av verdens beste skiløpere og de aller yngste som får vist seg frem i dette løpet.
Blant alle disse hadde vi i Figgjo ski og skiskyting 15 løpere.
I 1 km løypen deltok Ola Håland, Amund Vigre og Fredrik Koskvik i klassen G 10 år og yngre. De skøytet i fin stil gjennom 4 hårnålsvinger før de nådde mål på Ørneredet.
Fra start i 2 km løypen og til mål må løperne gjennom 8 hårnålssvinger. Torbjørn Koksvik tok klubbens eneste pallplass med en sterk 3.plass i G 13. Torjus Håland, Aron Notvik og Lars Vigre deltok i G11.
Tobias Sletvold tok en flott 8.plass i G 12.
Ingvill Sporaland ble nummer 18 i J 14, William Brekken Ramsfjell ble nummer 6 i G 14 og Håkon Ørmen nummer 25 i G 15.
I den lengste løypa, som er 7,5 km og går gjennom 27 hårnålsvinger, var det totalt 252 junior og senior utøvere. 5 av deltakere representerte Figgjo.
Siri Årsvoll Undheim imponerte i K 18 med en flott 5.plass.
I M 19/20 ble Yann Gouy nr 44, Eivind Sporaland nr 57 og Kevin Brekken Ramsfjell nr 64. Vetle Årsvoll Undheim ble nr 66 i klassen Menn Senior.

Raskeste mann og kvinne ble Simen Hegstad Kruger og Therese Johaug.