skip to Main Content

LYSEBOTN OPP 2018
Ingen tvil om at sommerens hardeste rulleskirenn er Lysebotn Opp. Dette er et løp som mange gruer og gleder seg til.
Løpet finner sted i magiske omgivelser innerst i Lysefjorden.
Arrangementet er det vi i Figgjo ski og skiskyting som står for i samarbeid med Bjerkreim IL. En enorm dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer, familie og venner gjorde Lysebotn Opp 2018 til et meget flott og vellykket arrangement.
I år deltok nærmere 700 utøvere fra inn-og utland. Det er en god blanding av verdens beste skiløpere og de aller yngste som får vist seg frem i dette løpet.
Blant alle disse hadde vi i Figgjo ski og skiskyting 15 løpere.
I 1 km løypen deltok Ola Håland, Amund Vigre og Fredrik Koskvik i klassen G 10 år og yngre. De skøytet i fin stil gjennom 4 hårnålsvinger før de nådde mål på Ørneredet.
Fra start i 2 km løypen og til mål må løperne gjennom 8 hårnålssvinger. Torbjørn Koksvik tok klubbens eneste pallplass med en sterk 3.plass i G 13. Torjus Håland, Aron Notvik og Lars Vigre deltok i G11.
Tobias Sletvold tok en flott 8.plass i G 12.
Ingvill Sporaland ble nummer 18 i J 14, William Brekken Ramsfjell ble nummer 6 i G 14 og Håkon Ørmen nummer 25 i G 15.
I den lengste løypa, som er 7,5 km og går gjennom 27 hårnålsvinger, var det totalt 252 junior og senior utøvere. 5 av deltakere representerte Figgjo.
Siri Årsvoll Undheim imponerte i K 18 med en flott 5.plass.
I M 19/20 ble Yann Gouy nr 44, Eivind Sporaland nr 57 og Kevin Brekken Ramsfjell nr 64. Vetle Årsvoll Undheim ble nr 66 i klassen Menn Senior.

Raskeste mann og kvinne ble Simen Hegstad Kruger og Therese Johaug.

Back To Top