Skip to content

Bilde av Martin Nevland.

Har du lyst til å begynne med skiskyting? Nå har du sjansen. Onsdag 10. juni inviterer vi til skiskytterskole!

Skiskyting er en fantastisk idrett som kombinerer styrke og utholdenhet med presisjon og konsentrasjon. For å bli en god skiskytter må du mestre en rekke egenskaper. Heldigvis trenger du ikke å lære alt på en gang.

Skiskytterskolen er obligatorisk for alle som ønsker å drive med skiskyting. Figgjo IL ski og skiskyting arrangerer skolen i begynnelsen av hver sesong (sommer). Dette er altså årets sjanse til å bli med! I løpet av skiskytterskolen får nye utøvere og foresatte teoretisk og praktisk innføring i hva sporten handler om. Hovedfokus på skolen er sikkerhet, skyting og fysisk trening.

For å kunne delta på skiskytterskolen må utøveren være minst ni år gammel (f. 2011 eller senere), og minst en foresatt må være med. Det anbefales at utøverne deltar på langrennstrening minst ett år før en begynner med skiskyting. Barn som er yngre enn 9 år kan naturligvis bli medlemmer i Figgjo Ski og Skiskyting, og kan delta i klubbens ski- og rulleskitreninger (les mer i våre retningslinjer).

Figgjo Ski og Skiskyting har per i dag 27 aktive utøvere i alderen 8-20 år. Klubben er preget av god treningskultur, dyktige trenere og sterkt samhold blant utøvere og foreldre. Når vi nå inviterer til skiskytterskole, har vi fått med oss to av klubbens lovende junior-utøvere som instruktører: Alida Oftedal og Martin Nevland.

Rent praktisk
Skiskytterskolen går over tre dager:
Onsdag 10. juni (17.00-19.30), fredag 12. juni (17.00-19.30) og lørdag 13. juni (10.00-13.00). Vi har plass til åtte deltakere i denne omgang.

Oppmøte på skytteranlegget på Figgjo i Tjesseidveien. Ha på treningstøy, og ta med drikkeflaske og litt niste. Det er et absolutt krav at minst en foresatt er med. Prisen er 350 kroner, og dette beløpet dekker skudd og øvrige utgifter for klubben.

Når du har gjennomført skiskytterskolen, står du helt fritt til å velge om vil vil begynne med skiskyting – og i hvilken klubb. Her i området er det Sandnes Skiskytterlag og Figgjo IL ski og skiskyting som er de nærmeste.

Hos Figgjo IL ski og skiskyting kan du leie våpen og rulleski det første året. Gruppe A har skytetreninger hver mandag.

Vil du bli med?
Påmelding til sportslig leder Gunhild Flatin Oftedal (gunoftedal@gmail.com) innen 8. juni. Har du spørsmål er det bare å fyre løs (405 37 155).

Bilder fra forrige skiskytterskole i mai 2020:

Dyp konsentrasjon på skytebanen.

Back To Top